Twee Nederlanders vermist in Suriname, politie vermoedt misdrijf

In Suriname zijn sinds ruim een week twee Nederlandse mannen vermist. Het gaat om Hari Bisnoepersad (“Roy Hari”) en Romeo Donk. Beide mannen zouden samen van Nederland naar Suriname zijn gevlogen. Sinds 17 september is van de twee niets meer vernomen. De politie vermoedt dat er sprake is van een misdrijf.

Uitgebrande auto

Een auto die werd gebruikt door de 58-jarige Bisnoepersad is op 17 september in de buurt van Paramaribo uitgebrand en zonder kentekenplaten teruggevonden. Zijn familie deed aangifte van de vermissing. Ook Romeo Donk werd als vermist opgegeven door familieleden.

400 kilo coke

Het vermoeden bestaat dat Bisnoepersad (op de foto links) en Donk (rechts) slachtoffers zijn geworden van een afrekening in het criminele milieu. Of de vermissingen verband houden met de 400 kilo coke die recent van een Surinaamse drugsbaas zou zijn geript, is vooralsnog onduidelijk. Eerder deze maand werden Genciël “Genna” Feller op Curacao en Kelvin Maynard in Amsterdam-Zuidoost geliquideerd. Zij zouden naar verluidt als uithalers van de 400 kilo cocaïne actief zijn geweest, maar de partij drugs hebben geript.