Twee moordpartijen in Mexico: 16 doden

Bij twee moordpartijen in de Mexicaanse staten Michoacan en Guerrero zijn zeker zestien doden gevallen. In een SUV zijn negen verbrande lichamen gevonden (foto), terwijl er in twee huizen zeven doodgeschoten personen zijn aangetroffen.

De SUV stond in een gebied met veel oliepijplijnen. De autoriteiten stellen dat er aanwijzingen zijn dat er olie uit deze leidingen is gestolen. Er wordt onderzocht of de negenvoudige moord iets met deze diefstal te maken heeft.

Twee kinderen

De zeven doodgeschoten personen die in de twee huizen weren gevonden, waren lid van één familie. Onder de doden zijn twee kinderen. Een baby overleefde de schietpartij, omdat die lag te slapen. Lokale media melden dat één tot vier andere kinderen aan de aanslag wisten te ontsnappen. Zij verstopten zich achter vuilnisbakken.

De aanvallers zouden in de nacht van zaterdag op zondag gewapend de twee huizen zijn binnengevallen. Buren hoorden daarna schoten, maar durfden niet de politie te bellen. Pas om negen uur durfden zij de politie in te schakelen.