Twee Nederlanders in België opgepakt met coke, hasj en cash geld

In de Belgische stad Diest zijn zondagavond twee Nederlanders van 59 en 18 jaar opgepakt die in een auto zaten met 35 gripzakjes cocaïne, 100 gram hasj en een ‘aanzienlijke hoeveelheid’ cash geld. De bestuurder, een 59-jarige man uit Eindhoven, bleek bovendien onder invloed van cocaïne. Dat meldt het parket Leuven vrijdag.

Parkeerplaats

Op zondag 3 september rond 19.50 merkte een buurtbewoner ‘verdachte handelingen’ op rond een voertuig met een Nederlandse kentekenplaat op parking Delhaize in Diest. De lokale politie Demerdal trof tijdens hun controle twee Nederlandse mannen in het voertuig aan. In de auto werden 35 gripzakjes cocaïne, 100 gram hasj en een aanzienlijke hoeveelheid cash geld aangetroffen. Hoeveel exact is niet bekendgemaakt. De bestuurder, een 59-jarige man uit Eindhoven, legde een positieve speekseltest inzake cocaïne af.

Drugshandel

Het parket van Leuven heeft de onderzoekrechter gevorderd voor inbreuken op de drugwetgeving in het kader van een vereniging. De 59-jarige man beweerde tijdens de voorleiding niets met de feiten te maken te hebben. De tweede verdachte, een 18-jarige man uit Roermond, gaf toe naar Diest te zijn gekomen om drugs te verkopen.

De onderzoeksrechter heeft besloten om beide verdachten aan te houden. De raadkamer heeft de aanhouding van beide verdachten vandaag bevestigd. De recherche van de politiezone Demerdal voert verder het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter.