Twee NL’ers met drugs veroordeeld in Engeland

In Groot-Brittannië zijn woensdag twee Nederlanders die zich voordeden als coureurs door de rechtbank in Canterbury veroordeeld tot negen en ruim tien jaar cel voor drugssmokkel. Volgens de Britse recherche gaat het om Antonius H. (50) en René N. (35).

Immigrant

Toen ze met een vrachtwagen werden aangehouden vertelden ze de politie dat ze als coureurs op weg waren naar een autorace in King’s Lynn. De politie vond in de truck meerdere geheime bergplaatsen met drugs. Ook had zich een illegale immigrant in hun wagen verstopt, waarschijnlijk buiten hun medeweten.

Dak

In het dak van de vrachtwagen was 280 kilo wiet en 40 kilo cocaïne verstopt. De twee hebben bekennende verklaringen afgelegd. De politie gaat ervan uit dat ze vaker met drugs hebben gereden. Er waren twintig eerdere reizen waargemaakt. Het verhaal over autoracen vond de rechter niet geloofwaardig omdat H. sinds 2016 niet meer had deelgenomen aan stockcar races.

Vorig jaar schreef Crimesite voor Panorama een overzichtsartikel over drugssmokkel naar Engeland: Geen goed idee: drugs smokkelen naar Engeland