Twee Nederlanders neergeschoten in België

In het Belgische Hechtel-Eksel, zo’n 25 kilometer over de grens bij Valkenswaard, zijn woensdag twee Nederlanders neergeschoten. Beide mannen raakten bij verschillende incidenten gewond; het is niet duidelijk of die iets met elkaar te maken hebben. Beide mannen zouden zijn opgewacht.

De slachtoffers zijn de 41-jarige Johannes Baudoin en Roy Simon (50), melden Vlaamse media. De eerste werd rond half vier opgewacht achter zijn huis. Baudoin kwam op dat moment thuis en probeerde via de voordeur naar binnen te gaan, maar dat slot was geblokkeerd. Toen hij achterom ging om door de achterdeur naar binnen te gaan, bleek daar de schutter op hem te hebben gewacht.

Zwaargewond naar ziekenhuis

Baudoin werd drie keer geraakt, in zijn dijbeen en in de borst- en buikstreek. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar verkeert hij in kritieke toestand.

Enkele honderden meters verderop werd rond 8 uur ’s avonds Simon met twee kogels neergeschoten. Hij werd opgewacht bij zijn carport. Ook Simon is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar hij verkeert niet in levensgevaar.