Twee Nederlanders wereldwijd gezocht

Interpol heeft sinds 14 mei van dit jaar weer de operatie Infra-Red gestart. Dat betekent dat er wereldwijd gezocht wordt naar zware criminelen waarvan de verblijfplaats niet bekend is. Landen wisselen onderling informatie uit over deze gezochte criminelen. Vanuit Nederland zijn er twee personen in aanmerking gekomen voor de internationale operatie. Zij stonden ook op de nationale opsporingslijst.

 

 

Het gaat om de twee personen die het meest recent op de nationale opsporingslijst zijn gekomen. De politie vermoedt dat zij zich schuil houden in het buitenland. De twee, Rida Bennajem en Karim El Mahdi, worden allebei verdacht van gewelddadige overvallen. De een op een juwelier in Leiden in januari en de ander op een geldloper in Driebergen in mei vorig jaar. Dat blijkt allemaal uit een uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond.

Dit jaar hebben 54 landen elkaar hulp gevraagd bij het vinden van hun zwaarste criminelen. Het gaat dan om mensen die gezocht worden voor bijvoorbeeld moord, zeer gewelddadige overvallen, kinderporno en ontvoering. Interpol, de internationale politieorganisatie, houdt elk jaar deze speciale actie. 

Lees meer over Interpol