Twee partijen cocaïne in Rotterdam onderschept

De Douane heeft bij verschillende controles in de Rotterdamse haven twee partijen cocaïne onderschept . Het ging in totaal om 242 kilo.

De eerste partij zat verstopt in een container geladen met sinaasappel-pulp. Die container kwam afgelopen woensdag aan in een zeeschip uit Santos (Brazilië) en was bestemd voor een bedrijf in Rotterdam. Verstopt achter een wand zat 30 kilo cocaïne.

De andere partij werd later op de dag aangetroffen in een container geladen met printerinkt. Die container kwam ook afgelopen woensdag aan met een zeeschip uit Paranagua (Brazilië) en was bestemd voor een bedrijf in Duitsland. In de container zaten we 11 sporttassen met totaal 212 kilo cocaïne.

De drugs zijn inmiddels vernietigd. De ontvangende bedrijven hebben vermoedelijk niets met de drugssmokkel te maken. De Douane schat de straatwaarde van de cocaïne op ruim 18 miljoen euro.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek.