Twee partijen van in totaal 1.566 kilo coke onderschept in Rotterdamse haven

Twee partijen van in totaal 1.566 kilo coke onderschept in Rotterdamse haven

Tijdens twee verschillende controles heeft de Douane in de Rotterdamse haven in totaal 1.566 kilo cocaïne onderschept. Op 2 november vond de Douane 550 kilo, zondag werd een partij van 1.016 kilo onderschept. De totale straatwaarde van de drugs is volgens het Openbaar Ministerie ruim 117 miljoen euro.

Brazilië

In een container bovenop grote containerzakken magnesiumoxide trof de Douane op 2 november een partij van 550 kilo cocaïne aan (foto onder). De container was afkomstig uit Brazilië en had als eindbestemming een bedrijf in Oostenrijk.

Tweedehands auto’s

Zondag vond de Douane 1.016 kilo cocaïne (foto boven) in een container met tweedehands auto’s. De balen met drugs lagen bovenop vier auto’s. De container was vanuit Amerika via Panama aangekomen in Rotterdam. De auto’s waren onderweg naar een bedrijf in Litouwen.

Zowel het bedrijf in Oostenrijk als het bedrijf in Litouwen heeft volgens het OM vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek.

De drugs zijn inmiddels vernietigd.