Twee passanten geraakt door rondvliegende kogels in Amsterdam

Bij de schietpartij dinsdagavond nabij het Rokin, in het centrum van Amsterdam, zijn twee Duitse vrouwen die toevallig in de buurt waren geraakt door rondvliegende kogels. Een van hen is in een ziekenhuis behandeld. Volgens de politie werd er geschoten toen twee mannen elkaar achterna zaten, vanuit een zijsteeg van het Rokin. Volgens de politie gaat het om vrouwen van 22 en 26 jaar oud.

Twee mannen renden door de Taksteeg van de Kalverstraat naar het Rokin, die steeg uit op het Rokin ter hoogte van de zuidelijke ingang van de metro. De slachtoffers vielen aan de overzijde van het water op de Oude Turfmarkt. Eén van de vrouwen liep alleen een schampschot op en kon ter plaatse worden behandeld. De 26-jarige vrouw is naar een ziekenhuis gebracht.

De schietpartij vond plaats tegen 19.00. Het Parool meldt dat er vijf schoten waren op de Oude Turfmarkt, vlakbij het Allard Piersonmuseum.

De twee mannen zijn voortvluchtig. De politie beschikt door de aanwezigheid van camera’s over flink wat beelden van het gebeuren.