Twee plofkraken in Vlaanderen

In de nacht van woensdag op donderdag zijn er plofkraken geweest in Lummen en in Lommel op geldautomaten van Bpost, zo schrijven Belgische media. Of en hoeveel geld er is buitgemaakt is nog niet meteen te zeggen.

Zeven kraken

De daders hebben bij de kantoren van Bpost aan de Dorpsstraat in Lummen en aan de Vreyshorring in Lommel eerst de veiligheidscamera’s uitgeschakeld.’ Het zijn de derde en vierde plofkraak bij Bpost in korte tijd. In enkele weken tijd zijn nu zeven plofkraken uitgevoerd in België. Eerder sloegen plofkrakers toe in banken en postkantoren in Buggenhout, Kinrooi, Tielt-Winge, Boechout en Seneffe.

Gas

De Standaard schrijft dat de politie vermoedt dat de eerste vier plofkraken door eenzelfde Nederlandse dadergroep zijn gepleegd. De vijfde, in het Waalse Seneffe, zou het werk van amateurs zijn geweest.

De rovers gebruikten gas om de ontploffing tot stand te brengen. De laatste jaren gebruikten Nederlandse plofkrakers in Nederland en Duitsland steeds vaker explosieven. In juni van dit jaar was er een plofkraak in Leeuwarden met explosieven.