Twee Rabobankrovers zijn voortvluchtig

Er lijken twee hoofdverdachten die deel hebben genomen aan de kluisjesroof begin maart in Oudenbosch voortvluchtig te zijn. Justitie denkt met beveiligers Agron K. (45) en Johan van W. (43) twee handlangers in de cel te hebben.

Bewegingen

De twee hebben het hoogswaarschijnlijk mogelijk gemaakt dat twee voortvluchtiger rovers op vrijdagavond ongezien binnen konden komen en zondagavond weer naar buiten. Er zijn volgens De Telegraaf camerabeelden van de twee voortvluchtigen maar door verhullende kleding zijn ze onherkenbaar.

Volgens de krant zijn er aanwijzingen gevonden op camerabeelden die in de bank zijn gemaakt op vrijdag. Het gaat om ‘bewegingen’ die door de beveiligers zijn gemaakt, wat dat inhoudt is nog niet duidelijk. Al duidelijk was dat beveiligingssystemen in de bank waren gecompromitteerd, waarschijnlijk door deze beveiligers.

Sneeuw

De Telegraaf schrijft dat door de sneeuw die op de vrijdagavond gevallen is ook aanwijzingen zijn vastgesteld. Door de sneeuw werd extra licht gegenereerd zodat camera’s meer dan normaal konden vastleggen. Verder zijn er sporen in de sneeuw achtergelaten.

Volgens BN/De Stem zijn er aanwijzingen tegen de beveiligers gevonden op een server van het beveiligingsbedrijf EBN die in beslag is genomen. Overigens is het volgens een officier van justitie normaal dat bewakingsbeelden niet live zijn gemonitord.

Waarschijnlijk is het alarm op vrijdag en zondag afgegaan om de beveiligers een alibi te verschaffen om de rovers in en uit te laten. De bank is volgens protocol op vrijdagavond afgesloten door een van de verdachten die nu vast zit.

De politie onderzoekt in hoeverre de beveiligers uit vrije wil hebben geholpen of door de kluisjesrovers onder druk zijn gezet.

De voorgaande berichten:

Twee beveiligers opgepakt voor kluisjesroof

Inside job-scenario in onderzoek kluisjesroof

Kluisjesrovers Oudenbosch 24 uur in gebouw

Inbraak in kluisjeskelder Rabobank