Twee schietpartijen bij Rotterdams Zomercarnaval (UPDATE2)

In Rotterdam is zaterdagmiddag en zaterdagavond geschoten in de buurt van de parade van het Zomercarnaval. Vanavond raakten rond 20.45 drie mensen gewond bij een schietpartij dicht bij het Rotterdamse stadhuis op de Coolsingel. Ook de politie heeft geschoten. Er zijn drie verdachten aangehouden, waaronder de schutter en een slachtoffer.

(Beeld JBMedia)

Meerdere schoten

De parade was op het moment van de schietpartij net gepasseerd. De politie heeft gemeld dat agenten rond 20.45 meerdere schoten hebben gelost. Een man werd door de politie neergeschoten, nadat hij even daarvoor zelf op een andere man had geschoten. Zowel de verdachte als het slachtoffer raakten gewond.

De schietpartij gebeurde vlak bij de plaats waar de Koopgoot de Coolsingel kruist. Volgens de politie zagen agenten dat een man iemand neerschoot. Ze losten daarna meerdere schoten richting de schutter. Zowel een verdachte als een slachtoffer zijn naar een ziekenhuis vervoerd. Een vrouw raakte gewond door een val bij het weglopen van het incident.

Omstanders raakten in paniek. Een getuige heeft tegen de NOS gezegd dat er vijf keer geschoten is.

Derde arrestatie

Kort na de schietpartij hielden agenten een derde verdachte aan ter hoogte van de Van Oldenbarneveltplaats. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident.

De drie verdachten die zijn aangehouden, zijn een 21-jarige man uit Gulpen, een 42-jarige man uit Leeuwarden en een 26-jarige man uit de Nederlandse Antillen. Bij het incident is een vuurwapen gevonden. Deze is in beslag genomen.

Rijksrecherche

Zoals gebruikelijk doet de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar het schieten door de politie.

Na het schietincident heeft de organisatie van het Zomercarnaval het programma stilgelegd omdat het niet meer veilig zou zijn. Op foto’s zou te zien zijn dat er een revolver op straat bij de tramrails ligt.

Middag

Aan het einde van de middag is er ook geschoten op de Coolsingel. De politie zei dat iemand meerdere keren heeft geschoten en dat die schutter niet is aangehouden. Op dit moment lijkt er geen verband tussen beide incidenten, maar de mogelijkheid wordt meegenomen in het onderzoek, aldus de politie.

Op de beelden van het schietincident die circuleren op sociale media is een wapen te zien.