Twee Spaanse agenten dood door aanvaring met drugssmokkelaars (VIDEO)

Twee Spaanse agenten dood door aanvaring met drugssmokkelaars (VIDEO)

In de haven van het Spaanse Barbate zijn gisteravond twee agenten omgekomen die werden overvaren door een drugsboot. Twee anderen zijn gewond geraakt. Vijf mensen zijn opgepakt.

Snelheid

Op beelden van de Guardia Civil (zie onder) is te zien dat een grote speedboot een paar keer op hoge snelheid langs een politieboot scheert, waarna die daadwerkelijk over de politieboot heen vaart.

Slecht weer

Volgens Spaanse media schuilen er in de haven van Barbate, tussen Gibraltar en Cádiz, meerdere drugsboten vanwege het slechte weer in de Straat van Gibraltar.

Normaal gesproken liggen die boten op open zee om daar drugs op te pikken. Toen de politie ze wilden controleren, vluchtten de meesten weg. Twee bleven in de haven rondvaren, waarvan er een betrokken was bij het fatale incident.

Boos

Beroepsverenigingen van de politie zijn hierover boos op hun minister van Binnenlandse Zaken, omdat ze te weinig mankracht hebben om de strijd tegen drugssmokkelaars te winnen. ‘Het verandert hier in een gebied van drugskartels’, zegt een woordvoerder tegen de krant in Cadiz. ‘Ze lachen ons uit’, wijst hij op de drugssmokkelaars.