Twee steekpartijen in Zwolle

De politie heeft zaterdagnacht in Zwolle een 47-jarige verdachte aangehouden na een steekpartij in een woning in de Leerlooierstraat (Stadshagen). Een 34-jarige Zwollenaar raakte daarbij gewond. Vrijdagnacht was er ook al een steekpartij in uitgaansstraat de Voorstraat waarbij twee mannen gewond raakten.

Rond 01.00 uur kreeg de politie de melding van het steekincident in de wijk Stadshagen. Het slachtoffer liep flinke steekwonden op in zijn arm, maar was nog in staat om zelf voor behandeling naar het ziekenhuis te gaan. Na het horen van slachtoffer en getuigen hield de politie een 47-jarige Zwollenaar aan.

Tweede steekpartij

Het is de tweede steekpartij in Zwolle van dit weekend. Bij een vechtpartij in de populaire uitgaansstraat de Voorstraat werd vrijdagnacht in café Robbedoes ook een mes getrokken, waardoor twee mannen van 43 en 44 gewond raakten en naar het ziekenhuis moesten. Het café werd gesloten en met hekken afgezet, zodat de politie onderzoek kon doen. Volgens de eigenaar van het café begon de ruzie binnen, maar vond de steekpartij buiten plaats.

Drie verdachten

De politie hield twee mannen (55 en 34) en een vrouw (41) aan. De rol van de drie verdachten bij de vechtpartij en het steekincident wordt onderzocht. Er waren veel mensen op de been in de stad in verband met het Stratenfestival. Veel mensen die naar de cafés aan de andere kant van de afzetting wilden, moesten omlopen. Het overgrote deel van de mensen gaf hier gehoor aan, maar één persoon weigerde dit en werd door de politie gearresteerd.