‘Twee stratenmakers gewond bij schietpartij in Rotterdam’ (UPDATE1)

Bij een schietpartij op de Rodenburgstraat in Rotterdam-Overschie zijn vrijdagmiddag drie personen gewond geraakt. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en meerdere straten zijn afgezet voor politieonderzoek.

De schietpartij vond rond 13.10 plaats aan de Rodenburgstraat vlakbij een woning waar bouwvakkers aan het werk zijn. Eén of meerdere daders gingen er vervolgens in een auto vandoor. Een vrouw en een man raakten licht gewond, een andere man ernstig, meldt de politie. De mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht, voor de vrouwelijke gewonde bleek dat niet nodig.

Onderzoek

Agenten startten direct een onderzoek naar de toedracht van het incident. Rechercheurs doen buurtonderzoek, getuigen worden bevraagd en agenten zijn op zoek naar eventuele camerabeelden. De Rodenburgstraat is voor onderzoek voor het verkeer afgesloten. De politie onderzoekt de rol van de gewonden in dit incident.

Ruzie met aannemer

Volgens RTV Rijnmond was er een ruzie over onbetaalde rekeningen tussen een bewoonster van de betreffende woning en een aannemer die haar huis verbouwt. De bewoonster zou de aannemer met een tegel op zijn hoofd hebben geslagen, waarna hij zijn vuurwapen pakte uit zijn werkauto en schoot. Twee stratenmakers van een ander bedrijf die de ruzie wilden sussen, werden daarbij geraakt. Eén van hen raakte zwaargewond.