Twee ton cocaïne voor Rotterdam

Woensdagochtend is in Ecuador bijna 2.000 kilo cocaïne onderschept die naar de Rotterdamse haven zou worden verscheept. Onder de elf arrestanten is een luitenant-kolonel van de plaatselijke politie.

Acht politiemannen

De actie werd uitgevoerd op verschillende plekken in het land door 125 politiemensen. Het is één van de grootste coke-vangsten in Ecuador van dit jaar. Volgens de Ecuadoraanse minister van Binnenlandse Zaken was de gearresteerde politieman verantwoordelijk voor de logistiek rondom de verzending van de cocaïne. Hij zou al drie jaar voorwerp van onderzoek zijn geweest. De afgelopen vier jaar zijn acht hoge politiemensen in Ecuador in verband gebracht met drugssmokkel.

Meerdere zendingen

De drugs zijn in beslag genomen in de noordelijke kustplaats Manta. De cocaïne zou worden verzonden vanuit Manta en vanuit de grote havenstad Guayaquil. Er zijn in het onderzoek ook panden, vuurwapens en 200.000 dollar in cash geconfisqueerd. De politie verdenkt de organisatie ervan meerdere zendingen naar Europa te hebben gestuurd. Per kilo verzonden coke vroeg men tussen de 3.000 en 5.000 dollar.

Andere berichten over cocaïnehandel in Ecuador.