‘Tweede verdachte ontvoering heeft alibi’

De tweede verdachte in de zaak van de ontvoering van twee mannen in Breda zegt een alibi te hebben. Hij is maandag door de politie enige tijd verhoord maar weer op vrije voeten gesteld. Het gaat om de huurder van de loods in Ulicoten waar de gijzelaars werden vastgehouden.

Café

Zijn advocaat Mark Nillisen zegt aan Omroep Brabant dat de 41-jarige man uit Sint Willebrord in de periode rond de ontvoering nooit in de loods was maar steeds aan het werk in zijn café in België. In de loods in Ulicoten zijn de ontvoerde Gino Heeren en Rien de Koning dagenlang vastgehouden. Tijdens de nieuwjaarsnacht wisten ze te ontsnappen.

Eigenaar

De huurder van de loods blijft wel verdachte. Een klusser en de eigenaar van de loods zijn ook onlangs op het politiebureau geweest om een verklaring af te leggen. Zij worden op het moment niet verdacht van betrokkenheid.

Medewerking

Advocaat Nillisen zei tegen Omroep Brabant over zijn client:

Hij kent de familie Heeren omdat die wel eens in zijn kroeg komen. Meer niet. Mijn cliënt verleent alle medewerking om de daders van de ontvoering te achterhalen. Hij heeft tijdens het verhoor veel informatie gegeven aan de politie, voornamelijk over de loods. Volgens mij kan het onderzoeksteam daar voorlopig mee aan de slag.

Bekenden

Het is onbekend wat de relatie is tussen de aangehouden verdachte Alex B. (50) en de verdachte uit St. Willebrord. Of de twee bekenden van elkaar zijn, wil Nillesen bevestigen noch ontkennen.

Opmerkelijk is dat de de huurder zegt zich veel eerder al gemeld te hebben maar dat de politie hem toen niet wilde horen en wegstuurde, omdat hij geen verdachte was.

Eerdere berichten:

Aanhouding in ontvoeringszaak Breda (VIDEO)

‘Ontvoerders eisten 90.000 euro losgeld’

Ontvoerde Brabanders weer terecht