Twee verdachten aangehouden na schoten tijdens ruzie

Twee verdachten aangehouden na schoten tijdens ruzie

In Hoogvliet zijn maandagavond schoten gelost tijdens een ruzie. Daarbij is niemand gewond geraakt. Twee verdachten werden aangehouden, nadat agenten waarschuwingsschoten hadden gelost.

Beeld: een politiehond spoorde de verdachten van de schietpartij op

Schoten

Bij een ruzie tussen twee groepen mensen zouden maandagavond rond 22.45 schoten zijn gelost bij de Beugstraat in Hoogvliet. Niemand raakte gewond. Bij een achtervolging van twee verdachten losten agenten waarschuwingsschoten. De mannen wisten te ontkomen, maar werden door speurwerk van een politiehond kort daarna alsnog gevonden. Zij zijn aangehouden, meldt de politie dinsdagmiddag.

Achtervolging

Toen getuigen belden over de ruzie en mogelijke schoten, was de politie er snel. De groep waarover de getuige sprak was toen al weg.

Op de rotonde van de Aveling ter hoogte van de Pending en de Bovensim zagen agenten twee mannen die er mogelijk bij betrokken waren. Toen ze hen aanspraken, gingen ze er vandoor. De agenten zetten een achtervolging in en vuurden daarbij waarschuwingsschoten af. Dat zorgde er niet voor dat de verdachten zich overgaven.

Een politiehond pikte daarna het geurspoor op en volgde dat tot een woning, waar de twee mannen van 21 en 17 jaar binnen bleken te zitten. Ze zijn aangehouden.