Twee verdachten in liquidatiezaak aangehouden (VIDEO)

Een arrestatieteam heeft maandagochtend om 05.30 uur in Heemskerk een 25-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van de BMW 320, die gebruikt is als vluchtauto bij de liquidatie van de 60-jarige vrouw aan de Pieter van der Werfstraat in Amsterdam-Geuzenveld.

Tweede verdachte

Op dinsdagochtend heeft de recherche in het huis van bewaring een 22-jarige man uit Beverwijk als tweede verdachte gehoord in verband met de diefstal van de vluchtauto. Beide verdachten zijn bekenden van de politie. Dat heeft de politie dinsdagmiddag bekend gemaakt.

Sporen

Bij het schietincident, dat plaatsvond op woensdagavond 14 januari 2015, werd de 60-jarige Turkse Beyhan Demirci op haar balkon met een automatisch geweer doodgeschoten. De in Heemskerk aangehouden verdachte kwam in beeld na forensisch- en technisch onderzoek aan de gebruikte vluchtauto. De auto was in brand gestoken, maar desondanks was het voor forensisch specialisten mogelijk om sporen veilig te stellen. Deze sporen leidden uiteindelijk naar de in Heemskerk aangehouden verdachte. De rechercheurs sluiten meer aanhoudingen niet uit.

Zie ook:

Zo werd de auto voor liquidatie gestolen

Beeld schutter vergismoord 60-jarige vrouw

Moord vrouw Amsterdam mogelijk vergissing