BMW was vluchtauto na aanslag Amsterdam (UPDATE)

De politie denkt dat de daders van de dodelijke aanslag in Amsterdam van vrijdagavond zijn gevlucht met een zwarte BMW 1 serie. Rond 22.30 is volgens de politie op de Dantestraat in Amsterdam-Zuidoost een in brand gestoken zwarte BMW-1 aangetroffen.

Polo

Waarschijnlijk was dit de vluchtauto. De eerder op vrijdagavond aangetroffen witte VW Polo in de Burgemeester Fockstraat blijkt na onderzoek niets met de schietpartij te maken te hebben, aldus de politie. Ook de man die op de Oostenburgersingel werd aangehouden had niets met de schietpartij te maken.

Geen bekende

De 17-jarige Mohammed, die dodelijk getroffen werd, is geen bekende van de politie. Hij was als stagiaire aan het werk in het buurthuis. Zijn rol bij dit misdrijf is voor het onderzoeksteam nog geheel onduidelijk. Dat geldt ook voor de 20-jarige vrouw die gewond raakte aan haar benen. Zij was ook op dat moment werkzaam achter de bar als stagiaire en is bij de schietpartij geraakt. Alles lijkt erop dat deze vrouw abusievelijk is geraakt, zegt de politie.

Buiten levensgevaar

Zij en ook de 19-jarige Gianni zijn lichtgewond. De jongen is vannacht nog geopereerd en is buiten levensgevaar. Hij raakte bij een eerdere schietpartij in de buurt, op 23 november 2017 op de Leeuwenwerf, ook gewond. De recherche onderzoekt ook zijn rol. Hij is wel bij politie en justitie bekend.

De politie spreekt van een ‘wonder’ dat er geen andere kinderen of aanwezigen zijn getroffen bij de schietpartij. In het buurthuis zijn op meerdere plaatsen kogelinslagen aangetroffen.

Voorgaande berichten:

Man aangehouden op Wittenburg

Dode en twee gewonden bij schietpartij Amsterdam (UPDATE9)