Tenminste twee vrouwen doodgemarteld

In Höxter, Duitsland, zo’n drie uurtjes rijden van de Nederlandse grens, zijn een man en een vrouw gearresteerd, die verdacht worden tenminste twee vrouwen te hebben doodgemarteld in hun woning. De zaak kwam aan het rollen toen een van de slachtoffers per toeval zwaar gewond werd gevonden. De vrouw overleed later in het ziekenhuis. 

Het 41-jarige slachtoffer, Susanne F., werd gevonden in de auto van het stel, die met pech langs de weg stonden. De vrouw had ernstige hoofdwonden, maar leefde toen nog wel.

Horror House Höxter

 

De verdachten zijn de 46-jarige Wilfried B. en zijn ex-vrouw, de 47-jarige Angelika W. De laatste heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. De details waren dermate gruwelijk dat het Duitse Bild sprak van het ‘Horror House Höxter’. 

In augustus 2014 overleed in het huis van het stel Annika E, toen 33 jaar oud. Net als Susanne F. werd ze vastgeketend aan een radiator en gedwongen op een koude vloer te slapen. De slachtoffers werden tot bloedens toe geslagen, geschopt en de haren uitgetrokken.

Verbrand

Nadat Annika E. was overleden werd haar stoffelijk overschot in de vriezer gestopt en stukje voor stukje verbrand in de open haard. De as van de vrouw werd uitgestrooid op de besneeuwde straat voor het huis in Höxter.

Via het mobieltje van het slachtoffer hield Angelika W. door middel van sms-jes contact met de moeder van Annika E. Angelika W. deed zich voor als de dochter van de vrouw en beweerde in Amsterdam te verblijven. De moeder hoorde pas enkele dagen geleden van de politie dat haar dochter was omgebracht.

Contactadvertentie

Zowel Annika E. als Susanne F. hadden de verdachte man via een contactadvertentie leren kennen.

De politie vermoedt dat er nog meerdere slachtoffers zijn gevallen. Er zou geen sprake zijn geweest van seksuele motieven.

Wilfried B. ontkent iedere betrokkenheid. Hij is in 1995 al eens veroordeeld voor zware mishandeling. Hij kreeg toen twee jaar en tien maanden cel. De vrouwelijke verdachte was ook bekend bij de politie, maar voor kleine vergrijpen.