Twee woningen in Breda beschoten

In Breda zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag volgens de politie kort na elkaar twee woningen onder vuur genomen. Er raakte niemand gewond maar er waren wel mensen in de woningen. Of er verband bestaat tussen de twee incidenten is bij de politie in onderzoek.

Automatisch wapen

Bij de politie kwamen omstreeks 02.30 meldingen over een schietpartij binnen. Bij een van de woningen bleek een deurpost beschadigd, bij de andere een ruit. Omroep Brabant meldt dat met een automatisch wapen is geschoten.

In de Ahornstraat zijn meerdere kogelinslagen gevonden. De daders gingen er in een grijze auto vandoor, aldus getuigen tegen Omroep Brabant. Daarna werd er geschoten op het Hagehof.

Auto

Niet lang nadat de tweede woning was beschoten is in de buurt een brandende auto aangetroffen. De politie vermoedt dat die auto betrokken is één van de schietpartijen. De politie startte direct na de incidenten een grote zoekactie op en er werd forensisch onderzoek gedaan. Er is ook een helikopter ingezet. Van de daders is geen spoor.