18-jarige man overlijdt na schietpartij in Amsterdam (UPDATE)

Bij een schietpartij in Amsterdam zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee zwaargewonden gevallen. Donderdagmiddag meldt de politie dat een van de betrokkenen is overleden. Het gaat om een 18-jarige Amsterdammer.

Beeld: de hulpdiensten aanwezig na de schietpartij met twee gewonden aan de Amsterdamse Etnastraat (foto: Mizzle Media, Michel van Bergen)

Schoten

De schotenwisseling vond plaats rond 00.15 op de Etnastraat in Amsterdam Nieuw-West. Een politiewoordvoerder laat de Amsterdamse stadszender AT5 weten dat er twee mannen na de schietpartij met zwaar letsel zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Overleden

Donderdagmiddag brengt de politie naar buiten dat het om een man van 17, en een man van 18 jaar gaat, beiden afkomstig uit Amsterdam. Ze werden gevonden ‘met schotverwondingen’ in de Etnastraat, en aan de Lutkemeerweg. De 18-jarige persoon is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen, maakt de politie in Amsterdam bekend.

De Etnastraat en de Lutkemeerweg zijn te vinden aan de rand van Nieuw-West, in de Lutkemeerpolder, in een gebied waar vooral bedrijven zijn gevestigd.

Op foto’s is te zien dat er een jas op straat ligt. De Etnastraat zou, volgens een bewoner die een bericht op Twitter post, al jaren een ‘no go-area’, waar sekswerkers en drugshandelaren actief zijn.

De politie geeft aan dat het ‘vooralsnog onduidelijk’ is wat zich heeft afgespeeld.