Twee zwaargewonden bij schietpartij Zwolle

Bij een schietpartij in Zwolle zijn zaterdag twee mannen van 22 en 24 jaar zwaargewond geraakt. De twee mannen zaten in een bestelbusje en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een derde man (22) die ook in het busje zat, werd in eerste instantie aangehouden als verdachte maar is inmiddels weer vrijgelaten.

Hij wordt niet meer als verdachte gezien. De politie deed een tweede arrestatie even verderop. Daar was een man van 21 met zijn scooter onderuit gegaan. De politie vermoedde dat hij iets met de schietpartij te maken kon hebben, maar hij ook hij blijkt onschuldig, meldt De Stentor.

Donker en mistig

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie heeft de bestelbus in beslag genomen voor nader onderzoek. Een van de ruiten aan de zijkant is gesneuveld. Waarschijnlijk is er drie keer geschoten. De politie heeft buurtbewoners ondervraagd, maar de schietpartij vond in het donker plaats. Het was bovendien mistig, waardoor er nauwelijks iets te zien was.

Aanvankelijk was een van de twee gewonde mannen in levensgevaar, maar zijn toestand was in de loop van de zaterdag weer stabiel.