Tweede aanhouding schietpartij Oisterwijk

De politie Midden-West Brabant heeft 3 april een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de schietpartij op 19 maart in Oisterwijk. Het gaat om de 36-jarige broer van de eerder aangehouden verdachte die zichzelf bij de politie meldde. Bij de schietpartij werd één man gedood en raakte één man zwaar gewond. Beide slachtoffers zijn Duitsers. 

Een arrestatieteam hield de verdachte in Eindhoven op straat aan. Hij verbleef in het gezelschap van een 31-jarige Bosschenaar, die ook werd aangehouden. De politie denkt dat hij de verdachte heeft geholpen uit handen van de politie te blijven. Bij een huiszoeking werd bij de Bosschenaar verdachte drugs aangetroffen.

De politie doet nu onderzoek naar de exacte rol van beide broers tijdens de schietpartij, maar gaat inmiddels uit van een confrontatie in de criminele sfeer. Bij de schietpartij werd zo’n twintig keer geschoten. Getuigen meldden meteen na het incident aan Omroep Brabant dat er zes mannen uit twee auto’s kwamen en dat er één man werd doorzeefd met kogels.