Tweede aanhouding in zaak Yakhlaf

De politie heeft vanochtend een 26-jarige Rotterdammer gearresteerd in verband met de liquidatie van Chahid Yakhlaf (27) in Kerkdriel. De man zat al vast en is in zijn cel in Alphen aan de Rijn aangehouden. Volgens Het Parool gaat het om Mohamed H. uit Rotterdam. In het criminele milieu wordt hij ook wel ‘Eitje’ genoemd, ‘Big Head’ of ‘Groothoofd’.

Afgelopen dinsdag werd in dit onderzoek al de 22-jarige kickbokser Hicham M. in Purmerend aangehouden. Chahid Yakhlaf van korte afstand onder vuur genomen met automatische wapens terwijl hij met zijn auto het terrein van de camping waar hij verbleef verliet. Yakhlaf overleed korte tijd later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Chahid Yakhlaf was een bekende van de politie en overleefde een eerdere aanslag op zijn leven. Hij werd gerekend tot de kopstukken van de ‘Mocro Maffia’ en was een vertrouweling van Gwenette Martha die in mei 2014 in Amstelveen werd geliquideerd.

Peilbakens

Naar aanleiding van de twee aanhoudingen, zijn er diverse doorzoekingen verricht in panden te Purmerend, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Hierbij werden onder andere peilbakens aangetroffen. Deze peilbakens kunnen worden gebruikt om voertuigen of andere objecten op afstand te volgen en te lokaliseren. De aangetroffen peilbakens zullen door experts worden onderzocht.

Opsporing

Afgelopen dinsdag toonde de politie beelden van de liquidatie van Chahid Yakhlaf in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Op de bewakingsbeelden van de camping was te zien dat twee onbekende mannen al enige tijd voor de liquidatie op het parkeerterrein bij de toegangspoort aanwezig zijn. Ze hielden de toegang en slagboom langere tijd in de gaten. Na drie kwartier wachten namen ze de auto van Chahid Yakhlaf bij het verlaten van het terrein van korte afstand onder vuur met automatische wapens. De vluchtauto van de schutters werd later brandend aangetroffen in Zaltbommel. De uitzending leverde 15 reacties op, waarvan de meeste gingen over de vluchtauto van de schutters. Het onderzoek naar de dood van Chahid Yakhlaf is met de aanhouding van deze twee verdachten nog niet afgerond. De politie sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

Zie ook:

Moordenaars Yakhlaf wachtten al dagen

‘Verdachte moord Yakhlaf is kickbokser’

Liquidatie Chahid Yakhlaf in Opsporing Verzocht

Twee schutters bij moord Chahid Yakhlaf

‘Ziggy speelde een sleutelrol bij moorden’