Tweede aanslag op woning crimineel in Antwerpen

In de Guldensporenstraat in Antwerpen-Borgerhout hebben onbekenden in een Nederlandse auto in de nacht van vrijdag op zaterdag na 02.30 een woning beschoten met een automatische geweer. Er vlogen ook projectielen door woningen van omwonenden.

Nederlandse nummerplaten

De daders zijn met een auto weggevlucht. Doelwit was de woning van de Antwerpse crimineel Mohamed E.H.. Er raakte niemand gewond. Volgens de Gazet van Antwerpen hebben inzittenden van een BMW met Nederlandse nummerplaten het vuur geopend op een woning. Vermoedelijk schoten ze met Kalasjnikovs. Na de aanslag vonden de politiemensen op straat dertien kogelhulzen van een zwaar kaliber. In de voorgevel zaten elf kogelinslagen. Eén projectiel was bij de buren door de gang gegaan en tegen een binnenmuur geslagen.

In dezelfde nacht is ook een woning beschoten in Sint Job in ’t Goor, een plaatsje tussen Antwerpen en de Nederlandse grens. Daar werden tevens molotovcocktails gegooid, aldus een bron aan Crimesite. Het is nog onduidelijk of deze incidenten met elkaar te maken hebben.

Het is de tweede keer dat de woning in Guldensporenstraat werd getroffen.

Nederlanders

In december vorig jaar werd de woning van de crimineel Mohamed E.H. ook al geraakt door kogelinslagen. De Gazet van Antwerpen karakteriseerde E.H. toen als de rechterhand van de vermiste crimineel Abdelkader Bouker, alias De Jood. Hij is mogelijk ontvoerd in verband met een mislukt drugstransport. Hierbij raakte een groep Nederlanders en de groep van Bouker met elkaar in conflict. Niet lang daarna is Bouker van het toneel verdwenen.

Spanningen

In het Antwerpse cocaïnemilieu zijn de spanningen niet alleen door het conflict rond Bouker hoog opgelopen. Vorig jaar is de broer van Othman E. B. enige tijd ontvoerd geweest door onbekenden, na een niet opgehelderd conflict.

Verder melden bronnen spanningen over een zending van naar verluidt 500 kilo cocaïne uit Brazilië die kort voor de jaarwisseling in Antwerpen zou zijn ingevoerd en mogelijk door de autoriteiten is gepakt. Het Antwerpse parket heeft hier echter niets over naar buiten gebracht.

In hoeverre de affaires met elkaar van doen hebben is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk welke Nederlandse groepen betrokken zijn. Vaststaat dat de federale autoriteiten in België onderzoek (of onderzoeken) hebben lopen naar de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Verschillende bronnen hebben aan Crimesite gezegd dat er inmiddels door sommige betrokkenen bij de federale politie in België verklaringen zijn afgelegd.