Tweede arrestatie voor postpakketten cocaïne en MDMA naar Australië

De politie heeft donderdag een 45-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor het verzenden van postpakketten met cocaïne en MDMA. De postpakketten waren bestemd voor Australië. Het ging in totaal om twintig kilo harddrugs. In juli werd al een 38-jarige verdachte uit Lelystad opgepakt.

Holle computerkast

Op 14 juni werden drie aangeboden postpakketten gecontroleerd bij een postbedrijf. Na controle van deze pakketten, die allemaal een holle computerkast bevatten, bleek dat hier in totaal twaalf kilo cocaïne in zat. Op 27 juni werd een soortgelijk pakket aangeboden bij het postbedrijf. Dit pakket bevatte wederom een computerkast, maar nu met vier kilo MDMA.

Eerste verdachte

Op 1 juli werd in verband met deze zendingen een 38-jarige man uit Lelystad aangehouden. In zijn woning werd wederom een soortgelijke computerkast aangetroffen, met daarin ook vier kilo MDMA. De op 1 juli aangehouden man zit op dit moment in voorlopige hechtenis.

Uit onderzoek kwam naar voren dat ook de 45-jarige Amsterdammer vermoedelijk betrokken was bij de verzending van deze drugs. Hij staat vrijdag voor de rechter-commissaris.