Tweede auto aangetroffen in Zaak-Amzieb

In Amsterdam-Zuidoost is nog een uitgebrande auto gevonden die vermoedelijk te maken heeft met de moord op Nabil Amzieb, aldus de politie. Deze auto stond op de Kelbergen, achter de Karspeldreef in Amsterdam-Zuidoost. Het voertuig is gevonden rond het moment woensdagochtend dat ook het hoofd van Amzieb is gevonden.

Brandend

De auto is brandend om 06.00 aangetroffen. De Volkswagen type Polo stond als gestolen gesignaleerd. Tussen 18 en 19  mei 2015 is hij vanaf Ondiep-zuidzijde in Utrecht meegenomen. Ten tijde van de diefstal was de auto voorzien van de originele kentekenplaten 05-NZV-2. De brandende Polo was nu voorzien van gedupliceerde kentekenplaten 01-LVP-8. De recherche is niet op zoek naar de originele auto met laatstgenoemde kentekenplaten, want die rijdt waarschijnlijk nog in Utrecht rond en heeft niets met de zaak Amzieb te maken.

De politie heeft een extra team van twintig rechercheurs op de zaak gezet, boven het team van twintig dat na ieder moord in het begin op een zaak wordt gezet.

Een buurtbewoner, die op Kelbergen woont, heeft aan AT5 laten weten dat hij gisterochtend tussen half zes en kwart over zes een knal hoorde bij een garage en dat hij daarna drie mannen in zwarte kleding mensen zag wegrennen richting de Gaasperplas.

Sms

In de omgeving van het Mijehof en Kelbergen is een tekstkar geplaatst om getuigen op te roepen zich te melden bij de politie. AT5 meldt dat de broer van de 23-jarige Nabil Amzieb sinds vrijdagavond al geen contact meer met Amzieb had. Rond 20.00 had hij aan Nabil nog een sms gestuurd: ‘Daar stond in dat de scooter voor de deur stond en dat hij die mocht pakken. Daarop kreeg ik geen antwoord. Rond 23.00 uur heb ik hem nogmaals een bericht gestuurd. Maar ook daarop kreeg ik geen reactie.’

Zie ook:

Nederlandse misdaad de wereld over

Fayrouz: bezoekers uit ‘de liquidatiewereld’

Filmpje onthoofde man duikt op (UPDATE)

Afgehakt hoofd gevonden in Amsterdam (UPDATE)