Tweede liquidatiepoging in Steenbergen (VIDEO)

Een 68-jarige man uit Steenbergen is maandagochtend om 10.05 neergeschoten in de Dahliastraat te Steenbergen. De man raakte daarbij zwaar gewond en werd met spoed en onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis overgebracht. Daar is hij niet veel later overleden aan zijn verwondingen. Volgens lokale media is er in januari ook al op het slachtoffer geschoten. Hij raakte toen slechts licht gewond. 

(beeld 112brabant.nl)

Scooter

De nog onbekende dader is op een zilvergrijze motorscooter weggereden. De schutter was volgens ooggetuigen fors gebouwd en droeg een helm. De politie verzocht meteen na de melding via Burgernet om uit te kijken naar de verdachte. Meteen na de melding zette de politie de omgeving af en werd op strategische punten positie ingenomen. Het vermoedelijke vluchtvoertuig werd even later teruggevonden in het Pottersbos, nabij de Moerstraatsebaan.

Helikopter

Rechercheurs startten op de plaats van het delict een sporenonderzoek en spraken met verschillende getuigen. De politiehelikopter werd ingezet om te helpen bij de zoekactie en om foto's van de vluchtroute te maken. Inmiddels is een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) geformeerd, dat onder leiding van een officier van justitie de zaak onderzoekt.

{youtube}jbZmb5NC9EQ{/youtube}