‘Tweede man’ Silk Road opgepakt

De Amerikaanse opsporingsdiensten hebben een nieuwe verdachte opgepakt in de zaak rond de online illegale marktplaats Silk Road 2.0. Het zou gaan om de rechterhand van de beheerder van de marktplaats. Silk Road 2.0 werd opgericht nadat de eerste versie van de site werd opgerold; vorig jaar werd de marktplaats voor de tweede keer ontmanteld.

Volgens de BBC heeft de verdachte al toegegeven dat hij de rechterhand van Silk Road 2.0-beheerder “Defcon” was. Defcon werd zelf in november opgepakt. Het pseudoniem van deze verdachte was “DoctorClu”, een belangrijke administrator op de website. Hij wordt ervan verdacht cocaïne, heroïne en methamfetamine te hebben gedistribueerd.

Silk Road 2.0 werd in november 2013 opgericht, kort nadat de eerste versie van Silk Road werd opgerold. Het was destijds de grootste online marktplaats voor drugs, wapens en nagemaakte identiteitsdocumenten. In november 2014 werd de site opnieuw ontmanteld. In die tijd zou gemiddeld 8 miljoen dollar per maand zijn omgezet. De site stond een tijdje op servers in Nederland.