Tweede overvaller Deurne niet illegaal

De 29-jarige Marokkaan die werd doodgeschoten tijdens de overval op een juwelier in Deurne, van wie eerste werd gezegd dat hij mogelijk illegaal in Nederland zou verblijven, vierde vakantie in ons land. Hij blijkt in het bezit te zijn van een Italiaanse verblijfsvergunning en woonde in Turijn. Dat meldt het Eindhovens Dagblad donderdag.

Mohamed Bouassria, voormalig raadslid in Eindhoven, heeft dat tegenover Eindhovens Dagblad gezegd. Volgens hem was de "tweede overvaller" op uitnodiging van een vriend in Nederland.

Familie

Het voormalig raadslid zou de afgelopen dagen enkele zaken voor de familie van het slachtoffer hebben geregeld. Zijn lichaam wordt snel vrijgegeven en naar Marokko gebracht voor de begrafenis.

Doodgeschoten

Bij een overval op een juwelier in Deurne kwamen vrijdag twee overvallers om het leven. Ze werden doodgeschoten. Door wie, is nog altijd niet helemaal duidelijk. De juwelier of zijn vrouw. De 20-jarige overvaller uit Eindhoven stond volgens het dagblad onder toezicht van Reclassering Leger des Heils en werd begeleid in het project Rentree van zorg- en welzijnsorganisatie Sint Annaklooster in Eindhoven. Hij zou in het verleden al meerdere keren met justitie in aanraking zijn geweest.

Italië

De identiteit van de 29-jarige Marokkaan, de tweede overvaller, bleef lang onbekend. Nu blijkt dat hij in Nederland op vakantie was. Hij woonde in Turijn en had een Italiaanse verblijfsvergunning.