Tweede overvaller man uit Marokko

De officier van justitie van het parket in Den Bosch heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat de identiteit van de tweede overvaller in Deurne is vastgesteld. Het is een 29-jarige man uit Marokko. Onderzoek wijst uit dat de man tijdelijk in Nederland verbleef en niet in de Nederlandse systemen voorkomt. Er wordt nu nog onderzoek gedaan waarom de man in Nederland verbleef.

Schoten

Nabestaanden van de man zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Het onderzoek naar de overval van afgelopen vrijdag bij een juwelier in Deurne. Bij de overval zijn schoten gelost, waarbij de twee overvallers om het leven kwamen. De juwelier en zijn echtgenote mogen het onderzoek in vrijheid afwachten, maar blijven de status van verdachten houden. Bij de overval was één van de twee bewapend met een vuurwapen.

Jeugd

Volgens Omroep Brabant woonde de 20-jarige Abdel (of Abdelhak) in Eindhoven. Hij groeide op in de wijk Hagenkamp in stadsdeel Gestel. In De Telegraaf zei zijn zus Saïda had hij een moeilijke jeugd zonder vader en ging het juist de goede kant op met hem: Abdel zou een betaalde baan krijgen. Ook was hij zijn schulden aan het afbetalen. Vrienden en bekenden hebben het vermoeden dat Abdel in geldnood zat. Hij stond bij de politie bekend om diefstal. Hij zou geen baan hebben gehad en ook geen uitkering.

 

 

Er zou een derde overvaller betrokken zijn maar daarover is nog niets bekend.