Passage-2 over meer moorden Soerel?

Dino Soerel wordt verdacht van nog meer moorden, onder meer op Nedim Imaç en August Adjoeba. Het Openbaar Ministerie van Amsterdam heeft daarom naar alle waarschijnlijkheid een tweede grote rechtszaak naar liquidaties in voorbereiding. Tijdens de eerste zitting waar Dino Soerel aanwezig was in de Passage-zaak voor de beveiligde rechtbank van Amsterdam viel de term Passage-2. Die zaak zou moeten gaan over moorden die nog niet aan de orde komen in het huidige Passage-proces, zoals die op Türkiyemspor-voorzitter Nedim Imaç en August Adjoeba. De advocaten van Dino Soerel wilden weten of Soerel in dit Passage-proces nog zal worden gedagvaard voor andere feiten dan de moorden op Kees Houtman, Thomas van der Bijl en lidmaatschap van een criminele organisatie, naast een aantal kleinere zaken als valse paspoorten.

Soerel is namelijk nog verdachte in de verdachte inzake de voorbereiding van de moorden op Atilla Ö. en Leen B., liquidaties die nooit zijn uitgevoerd, en hij is ook verdachte van de moorden op August Adjoeba en Nedim Imaç. Maar tot een strafrechterlijke vervolging is het daarin nog niet gekomen. Ook Jesse R. en Ali A. zijn verdachte in die zaken maar erin nog niet vervolgd.

‘Die zaken zijn nog niet klaar’ zei officier Betty Wind. Wind zei niets over de stand van zaken in het onderzoek in die zaken, bijvoorbeeld of die onderzoeken al  zijn afgerond. Soerel en de rechtbank kunnen er volgens Wind op rekenen dat hij in dit Passage-proces niet meer voor andere moorden wordt gedagvaard, maar misschien dus wel in een volgend mega-proces.

Lees ook:

Fatale val van een droomclub over Imaç

De liquidatie van August Adjoeba