Tweede schutter Latumahina nog voortvluchtig

Vijf verdachten van de vergismoord op Jordy Latumahina in oktober 2016 verschijnen volgende week woensdag voor de rechter. Een daarvan is de 40-jarige Djurgen W. die wordt beschouwd als een van de twee schutters. De andere vermoedelijke schutter, een blonde man, is nog steeds voortvluchtig. 

De andere verdachten zijn: de 30-jarige Cedric R., die de aanslag zou hebben gecoördineerd, zijn broer Wendell (45) die betrokken zou zijn geweest bij de uitvoering, de 44-jarige Ulrich B. die de vluchtauto zou hebben bestuurd en Giovanni D., die wordt verdacht van heling van de vluchtauto’s.

13Mortel

Het onderzoek naar de moord op dj Latumahina en de poging tot moord op diens 30-jarige vriendin en hun dochtertje staat bekend als 13Mortel. Hoofdverdachte Cedric R. zwijgt tegenover de politie. Zijn advocaat eerder tegenover Het Parool: ‘Ik denk dat ze de verkeerde hebben gearresteerd en nog wel als vermeende leider ook. Tot nu toe zwijgt mijn cliënt, maar uiteindelijk zal hij zijn verhaal doen en zal blijken dat hij hiermee niets te maken heeft.’ Alle verdachten ontkennen betrokkenheid bij de liquidatie, die volgens de politie eigenlijk bedoeld was voor een man die in hetzelfde complex woonde als Latumahina en net als het slachtoffer ook in een donkere Mini reed.

Ripdeal

R. is eerder verdachte geweest bij een ripdeal in Amsterdam, waarbij twee doden vielen en twee gewonden. R werd toen uiteindelijk veroordeeld tot vijftien maanden cel voor verboden wapenbezit en het mee voorbereiden van een drugsdeal. Dat R. de organisator was geweest van de ripdeal, zoals het OM had gesteld, achtten de rechters niet bewezen.

Cedric R. werd in maart van dit jaar aangehouden in de woning van zijn vriendin in Aalsmeer. Daarbij trof het arrestatieteam twee geladen vuurwapens aan: eentje onder een matras, de ander in de meterkast. De vriendin van R. werd ook aangehouden voor witwassen. De woning van de vrouw werd voor drie maanden gesloten.

Hier meerdere berichten over de zaak Latumahina.