Tweede verdachte aangehouden in moordzaak Murat Kücük

Tweede verdachte aangehouden in moordzaak Murat Kücük

De politie heeft een tweede aanhouding verricht in verband met de moord op Murat Kücük, in juni van dit jaar. Het gaat om een 30-jarige man uit Rotterdam.

Aangehouden

De politie hield dinsdag 24 oktober in Rotterdam een 30-jarige man uit die stad aan voor betrokkenheid bij het dodelijke schietincident aan de Wenckebachweg. Eerder hield ze al een 31-jarige man uit Zoetermeer aan. Deze persoon zit nog steeds vast, laat de politie donderdag weten.

De aanslag op Murat Kücük (30) gebeurde op 23 juni. Hij werd toen in de Wenckebachstraat van dichtbij doodgeschoten. Dat gebeurde toen hij rond 20.40 in zijn lichtblauwe Renault Twingo door de straat reed, vlakbij de Noordpolderkade. Hij werd nog gereanimeerd door de hulpdiensten, maar dat mocht niet meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De schietpartij vond plaats op een drukke plek met een speeltuin vlakbij.

Murat werd neergeschoten door twee personen die op een zwart-kleurige motor reden. De motor had een wit-kleurige kentekenplaat.

Gezien

De personen op de motor zijn daarna gevlucht, vermoedelijk via de Noordpolderstraat en de Trekweg, daarna zijn ze nog gezien op de fietsrotonde aan de Ringelwikke in Ypenburg. Na uitgebreid onderzoek kwam de tweede aangehouden verdachte in beeld en kon deze worden opgepakt. Dit meldt de politie donderdag in een bericht.

De politie vermoedt dat de oorzaak voor de fatale aanslag ligt in het drugsmilieu.

In het kader van dit onderzoek deed de politie eerder nog uitgebreid onderzoek op locatie.

Er werd door een omstander gezien dat de daders na de aanslag onder de auto van het slachtoffer keken. Ze vermoedt dat zij een peilbaken hebben weggehaald.