Tweede verdachte aangehouden van gewapende overval

Tweede verdachte aangehouden van gewapende overval

De politie heeft dinsdag een tweede verdachte aangehouden van een gewapende overval in Amsterdam. Kort na de overval op vrijdag 15 december werd al een 17-jarige Amsterdammer gepakt tijdens zijn vlucht.

Verdenking

De tweede verdachte werd dinsdag 19 december aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een tabakswinkel aan de Sperwerlaan in Amsterdam-Noord. De eerste verdachte kon na een korte achtervolging al enkele minuten na de overval worden aangehouden.

De 17-jarige verdachte is dinsdag door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld. Hij blijft nog wel verdachte.

Impact

De gewapende overval gebeurde rond 18.30 en had veel impact op de medewerkers en klanten die aanwezig waren in de winkel. Twee mannen liepen de winkel binnen en bedreigden medewerkers en klanten met een vuurwapen, waarbij één overvaller een greep uit de kassa deed.

De twee renden de winkel uit en vluchtten in de richting van de Adelaarweg, berichtte de stadszender AT5 eerder. Agenten zagen daar een man lopen die voldeed aan het signalement van één van de overvallers. Die liep met versnelde pas weg bij het zien van de agenten. Hij werd na een korte achtervolging op het perron van het metrostation Noorderpark aangehouden.

Het onderzoek naar de overval is nog in volle gang, meldt de politie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.