Derde verdachte aangehouden in zaak Humeyra (UDPATE)

De politie zegt maandag een 31-jarige Rotterdammer te hebben aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij het doodschieten van de 16-jarige Humeyra. Hij is de derde verdachte in de zaak. Kort na het incident hield de politie Bekir E. (foto) aan voor het neerschieten van het meisje.

Auto

Uit onderzoek ontstond de verdenking dat hij kort daarvoor in een auto naar de school was gekomen met minstens twee anderen. De tweede verdachte (25), vermoedelijk ook een inzittende van de betreffende auto, werd donderdag aangehouden. Zijn inbewaringstelling is maandag afgewezen door de rechter-commissaris en hij is inmiddels weer op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie is tegen deze beslissing in appèl gegaan. De derde verdachte zit momenteel vast.

Stalking

Humeyra Ergincanli werd 18 december doodgeschoten in de fietsenstalling van haar school in Rotterdam-West. Hoofdverdachte Bekir E. (31) is daarna al snel in de buurt van de school opgepakt. Hij was de ex-vriend van het meisje. Ze had vanaf mei meerdere keren aangifte tegen hem gedaan wegens stalking en bedreiging.

Zie ook:

Doodgeschoten tienermeisje had afspraak met politie (UPDATE)

Tienermeisje doodgeschoten in Rotterdamse school (UPDATE)