Tweede verdachte dubbele moord Venray vrij

De tweede verdachte van de dubbele moord op Fouad Bendella en Karim Fourkour uit Venray in 2006 is door de rechter-commissaris in Roermond vrijgelaten. Dat maakte de advocaat van de verdachte bekend. Vorige week werd een andere verdachte in de zaak vrijgelaten. De lichamen van de twee slachtoffers zijn nooit gevonden, maar volgens bekenden wilden ze vlak voor hun verdwijning een wietkwekerij gaan beroven.
Lau G. werd eind oktober opgepakt. Hij had in 2006 al vastgezeten voor de dubbele moord op Bendella en Fourkour. In 2007 werd hij vrijgelaten omdat het OM het bewijs niet rondkreeg.

G. woont in Duitsland, waar hij ook is opgepakt. Hij is donderdag uitgeleverd aan Nederland. De twee verdachten waren eigenaar van de wietplantage waar de slachtoffers vermoedelijk hebben ingebroken.

Rechercheurs hebben de plantage een plas bloed bloed en sporen van geweld gevonden. Het gerucht gaat dat Bendella en Fourkour aan de varkens zijn gevoerd. In het onderzoek is onder meer een gierkelder leeggepompt, maar er zijn nooit sporen gevonden.

Lees ook:

Arrestatie dubbele liquidatie Venray

Oude verdachten vast voor dubbele moord

‘Verdachte dubbele moord Venray vrij’