Tweede verdachte opgepakt in onderzoek doodgeschoten man in Amstelveen

In het onderzoek naar de doodgeschoten 23-jarige man uit Amstelveen die op 12 april 2021 in een inbeslaggenomen bestelauto is gevonden heeft de recherche een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit aangehouden. In april van dit jaar werd in Duitsland al een 72-jarige man aangehouden met zowel de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.

Duitsland

De raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van beide mannen met negentig dagen verlengd. De twee verdachten zaten tot afgelopen vrijdag in beperkingen. Op basis van uitgebreid onderzoek wist de recherche de identiteit van de 72-jarige verdachte te achterhalen. Hij werd op 26 april van dit jaar in het Duitse Leichlingen aangehouden en op maandag 13 juni aan Nederland overgeleverd. De 71-jarige verdachte is op dinsdag 14 juni door de recherche in Amsterdam aangehouden.

Pakketbezorger

Het slachtoffer werkte als pakketbezorger en werd op 10 april 2021 door zijn broer als vermist opgegeven nadat de familie twee dagen niets van hem had vernomen. Het onderzoek dat zich in eerste instantie richtte op zijn vermissing, veranderde in een onderzoek naar een levensdelict toen zijn lichaam werd aangetroffen in de bestelbus waarmee hij pakketjes bezorgde. Dit voertuig werd aangetroffen in de Latherusstraat in Amsterdam-Noord. De man bleek te zijn doodgeschoten.

Het motief voor de moord op doodslag is nog onduidelijk. De recherche onderzoekt verschillende scenario’s. Het slachtoffer is bij de politie niet bekend met (zware) criminaliteit. De man vluchtte jaren geleden met zijn familie vanuit Syrië waar hij geboren is.