Tweede verdachte opgepakt voor liquidatie Kemal Zengin

Nadat de politie vorige week een 28-jarige Rotterdammer heeft aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van Kemal Zengin (foto), is er maandag opnieuw een aanhouding verricht. Het gaat nu om een 27-jarige man uit Rotterdam.

De recherche verdenkt de 2 verdachten ervan dat ze een rol hebben gespeeld bij de diefstal van de auto die gebruikt is bij de schietpartij waarbij Kemal Zengin (41) op 22 augustus 2017 om 03.00 voor zijn woning aan de Klingerbergsingel werd neergeschoten. Toen Zengin op zijn buik op straat lag werd hij van dichtbij nogmaals onder vuur genomen. Zengin was een bekende van de politie.

Volkswagen Caddy

Zoon Mustafa, die op de bank lag te slapen, rende vlak na de schietpartij naar buiten en zag nog net hoe een blauwe Volkswagen Caddy weg scheurde. De vrouw en dochter van Kemal kwamen ook aangerend en probeerden het bloed van Zengin te stelpen. Tevergeefs. Het slachtoffer overleed ter plekke.  Een dag na de fatale schietpartij werd de Caddy uitgebrand terug gevonden in Amersfoort.

Stil gelegd

Twee maanden na de liquidatie werd het onderzoek naar de moord stil gelegd vanwege capaciteitsproblemen. Het leverde grote frustratie op bij de nabestaanden, die de beloning van 20.000 euro voor de gouden tip verdubbelden. In maart 2018 werd het rechercheonderzoek hervat.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.