Tweede liquidatieverdachte bekend bij politie

De tweede verdachte die onlangs werd aangehouden in verband met de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt is de 32-jarige Anouar B., in Amsterdam-West ook wel Popeye genoemd. Dat melden het papieren Parool en Crimescene.PRO. Bij die schietpartij kwamen de 21-jarige Saïd el Yazidi (21) en de 28-jarige Youssef Lkhorf om het leven. B. behoort tot een familie. waarvan de politie onlangs verschillende mensen aanhield na invallen op vijf adressen. Er zitten in die zaak nog vijf verdachten vast.

Bij die doorzoekingen op vijf verschillende adressen in de Baarsjes en Bos en Lommer zijn een grote hoeveelheid contant geld, een vuurwapen, munitie en wikkels met cocaïne aangetroffen. Eerder werd al de 24-jarige Adil A. aangehouden voor betrokkenheid bij de moorden. Na zijn aanhouding heeft de politie tijdens doorzoekingen een aantal automatische vuurwapens, bijbehorende munitie en kogelwerende vesten aangetroffen.

Alle verdachten zitten nog in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Volgens Het Parool stamt de laatste veroordeling van B. van een aantal jaren geleden. Hij werd veroordeeld tot een half jaar cel voor een mishandeling van drie vrouwen tijdens een Marokkaans feest op 11 november 2007. De rechtbank oordeelde dat Anaour B. twee vrouwen bewusteloos had geslagen, terwijl één van hen hoogzwanger was. In die zaak rapporteerden deskundigen dat B. een persoonlijkheidsstoornis heeft en zwakbegaafd is, aldus Het Parool. B. is ook verdachte geweest in onderzoeken naar twee overvallen.