Tweede verdachte van geweld op Mallorca aangehouden (UPDATE2)

De 19-jarige jongen die woensdag werd aangehouden op verdenking van tweemaal poging doodslag op 14 juli in El Arenal Mallorca, is nu ook verdacht van het medeplegen van doodslag op de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen. Dat maakte het Openbaar Ministerie vrijdagochtend bekend. Er is ook een tweede verdachte aangehouden.

Rechter-commissaris

Sanil B. is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die zijn voorlopige hechtenis met 14 dagen heeft verlengd.

De verdenking tegen B. is uitgebreid op basis van recente onderzoeksbevindingen, aldus het OM. Dat gaat om verklaringen van getuigen in combinatie met de beelden die al beschikbaar waren. Aan de verdachte die eerder deze week werd aangehouden, wordt nu niet alleen de twee eerdere verdenkingen van poging doodslag ten laste gelegd, maar dus ook het medeplegen van doodslag op de 27-jarige man uit Waddinxveen.

18-jarige

Donderdagavond is een tweede aanhouding verricht. De tweede verdachte is een 18–jarige man, volgens De Telegraaf is dat Hein B. uit Hilversum. Ook hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het dodelijke geweld tegen het slachtoffer uit Waddinxveen, en ook van de poging doodslag op het andere slachtoffer op de boulevard van El Arenal.

De tweede verdachte zal op maandag 9 augustus worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het OM denkt nog meer mensen aan te gaan houden. Het onderzoek van de politie en Openbaar Ministerie Midden-Nederland gaat nog in volle gang door. Zo is de politie bezig om ook op basis van de aanvullende beelden de rol van de andere betrokkenen in kaart te brengen en de identiteit van de personen op de beelden te achterhalen.