Tweede verdenking tegen verdachten Yakhlaf-zaak

De drie verdachten die de liquidatie van Chahid Yakhlaf (foto) zouden hebben uitgevoerd, op Oudjaarsdag 2015 in Kerkdriel, zijn ook verdacht van een poging de Amsterdamse crimineel Nourdine A. te vermoorden. Aldus Het Parool.

Hitler

Nourdine A. is in het milieu ook wel bekend als “Hitler”. A. wordt net als Yakhlaf gerekend tot personen die gewelddadige klussen uitvoerden voor Gwennette Martha in het bloedige conflict in de Amsterdamse onderwereld.

Automatisch wapen

Op 3 april 2016 zat A. in een auto die door twee mannen op een scooter met zeker één automatisch wapen onder vuur werd genomen op de Burgemeester Vening Meineszlaan in Amsterdam-Geuzenveld-Slotermeer. De kogels misten doel en belandden onder meer in een geparkeerde auto. Volgens Het Parool stelde de politie later vast dat de schutters een peilbaken onder de auto van A. hadden geplaatst.

Gevoegd

Deze moordpoging is toegevoegd in het strafdossier tegen Omar Lkhorf, Hicham M. (foto) en Mohamed H. die alledrie vastzitten voor betrokkenheid bij de moord op Chahid Yakhlaf. Volgens het Openbaar Ministerie is Omar Lkhorf de man die de liquidatie heeft aangestuurd terwijl M. en H. de schutters waren.

Bij de aanslag op A. zouden de drie hebben samengewerkt met Zakaria Z. (alias “Freaks”), de man die is veroordeeld voor de mislukte aanslag op Samir Z. (“Taba”).

PGP-berichten

Het bewijs voor de nieuwe verdenking zou te vinden zijn tussen de 3,6 miljoen PGP-berichten die de politie uit Canada heeft gehaald. De verdachten zouden die op hun BlackBerry’s hebben verstuurd. Justitie moet nog wel zien te bewijzen dat de belastende berichten daadwerkelijk door de verdachten zijn verzonden. Dat is ingewikkeld omdat er steeds nicknames zijn gebruikt. De advocaten van de verdachten willen inzage in alle verstuurde berichten, en niet alleen de paar berichten die het Openbaar Ministerie in het dossier voegt.

Bij de aanslag in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam in 2012 kwamen  Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf om het leven. Verdachte Omar Lkhorf is de broer van Youssef.

Benaouaf A. was die avond in gezelschap van El Yazidi en Lkhorf maar ontkwam. In een verklaring kort na de aanslag beschuldigde A. tegenover de politie Gwenette Martha ervan de opdrachtgever te zijn samen met “Bouka” en “Hitler”, waarmee Nourdine A. zou zijn bedoeld.