Tweetal langer vast na dollemansrit over A20 en A2

Twee mannen van 23 en 25 jaar uit Zaandam en Amsterdam die afgelopen vrijdagavond zijn aangehouden na een achtervolging over de A20 en A2 moeten op last van de rechter-commissaris nog zeker veertien dagen in voorlopige hechtenis blijven. Ze worden verdacht van witwassen en het in bezit hebben van harddrugs.

Heroïne

Na een melding uit Krimpen aan den IJssel van een bedreiging waarbij mogelijk een vuurwapen werd gebruikt kwam er rond 19.20 politie op hun voertuig af. De bestuurder wilde ontkomen aan de politie, gaf gas en sloeg op de vlucht. Meerdere politie-eenheden en een politiehelikopter volgden de auto. Het ging over de Ring Rotterdam A20 via de A12 naar de A2.

Tijdens de dollemansrit zagen agenten dat de mannen spullen uit het raam van de auto gooiden. Daarbij was in ieder geval ruim een kilo heroïne.

Vuurwapen niet gevonden

Uiteindelijk kon de politie na een achtervolging over de A2 de auto klemrijden ter hoogte van knooppunt Amstel. Daar zijn de verdachten aangehouden. Verder trof de politie bij het doorzoeken van de auto 38.000 euro en één kogel aan. Een vuurwapen is niet gevonden.

Het onderzoek loopt nog door.