Twintig jaar cel voor moorden Kralingse Bos

De rechtbank van Rotterdam heeft Dave J. uit Wateringen veroordeeld tot twintig jaar cel. In 1993 heeft de destijds 24-jarige J. twee homoseksuele mannen om het leven gebracht in het Kralingse Bos in Rotterdam. J. liep na ruim 20 jaar tegen de lamp door dna-verwantschapsonderzoek. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. 

De slachtoffers, Theo van Lente en Hans Kaptein, beiden van middelbare leeftijd, werden doodgestoken bij een homo-ontmoetingsplaats in het Kralingse Bos.

Meer dan 20 jaar

Meer dan twintig jaar tastte de politie in het duister. Enkele jaren geleden werd de zaak opgepakt door het cold case-team van de politie Rotterdam. Door nieuwe wetgeving konden zij via het dna-spoor dat in 1993 was veilig gesteld, kijken of er familieverwantschap te traceren was. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 47-jarige Dave J.

Gelukkig getrouwd

J. bleek intussen gelukkig getrouwd en vader van een zoon te zijn. Het gezin woonde in Wateringen, in het Westland. Zijn vrouw wist niets van de duistere kant van haar man .

Hier de uitspraak.

Eerder bericht staat hier.

De foto is een compositie-afbeelding die de politie in 1993 verspreidde.