Vreselijk tekeer gaan tegen Jesse

Kroongetuige Peter La S. kreeg dinsdag een groot aantal vragen voorgelegd over zijn mogelijke betrokkenheid bij een andere liquidatie. Hij zou daarover hebben gesproken met anonieme bedreigde getuigen F1 en F3. Zowel verdediging als OM kregen gelegenheid La S. hierover aan de (vieze of inmiddels opgelapte?) tand te voelen. Allereerst wilde rechtbankvoorzitter Lauwaars even van Jesse Remmers weten of zijn oproep in de rechtszaal wat opgeleverd had inmiddels. Jesse deed op de zitting van 14 oktober een oproep via de media aan mogelijke andere getuigen, die net als anonieme bedreigde getuigen F1 en F3, Peter La S. hetzelfde verhaal hebben horen vertellen over een liquidatie in een loods. Door Bondtehond.

Jesse had niet durven schieten, waarna La Serpe ‘de beer van een vent’ maar had neergeknald, daarbij waarschijnlijk doelend op de vrij forsgebouwde hasjhandelaar Gerrie Bethlehem.

Lauwaars: Dan zijn we nu toe aan het hoofdonderwerp. De getuigen F1 en F3 hebben verklaringen afgelegd. We hebben ze al besproken. We vroegen een reactie aan Dhr. Remmers. U beriep zich op uw zwijgrecht, maar u deed wel een oproep via de media, heeft dat vervolgens iets opgeleverd? De mogelijke F2 en/of F4?

Jesse Remmers antwoordde: Nee, ik vroeg mij af of dit wel serieus is genomen. Ik heb er niets van gezien. Ik vroeg mij af of dat wel goed overgekomen is?
Lauwaars: Het heeft wel in de krant gestaan. Ik meen De Telegraaf.

Jesse Remmers grapte: Dat is dan de goedkoopste advertentie die ik ooit in De Telegraaf heb laten zetten…..
(op de tribune lachte bijna iedereen)

Lauwaars ook: Haha, dat kun je wel stellen. Maar, laten we vaststellen dat men zich niet heeft gemeld. De verklaringen over die gebeurtenissen, kunt u daar nu iets over zeggen?
Jesse Remmers: Ja dat kan wel, alleen gaat dat vandaag nog niet gebeuren.

Lauwaars: Dan wil ik u wel waarschuwen, want u speelt dan met de rechtbank. U zwijgt nu al 1,5 á 2 jaar en stelt steeds uit iets te zeggen. Dit kan gevolgen hebben, als u maar blijft zwijgen zou de rechtbank uw onderzoekswensen in de toekomst kunnen inperken.

Jesse Remmers: U bent daar heel duidelijk in, maar ik blijf bij hetgeen ik net zei.
Lauwaars: Dat mag, u mag zich beroepen op uw zwijgrecht.

Lees verder Bondtehond.