‘Uiterst gevaarlijke’ Belgische crimineel mogelijk in Nederland

De Belgische politie denkt dat de 27-jarige Ilias Zohrie (foto) mogelijk in Nederland is ondergedoken. De Belgen beschouwen Zohrie als uiterst gevaarlijk. Enkele weken geleden stak Zohrie een hoofdportier neer van nachtclub The Villa. Zohrie werkte vroeger zelf ook bij de nachtclub. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar overleefde de steekpartij. 

Zohrie is al enkele keren veroordeeld. Zo kreeg hij in 2014 dertig maanden gevangenisstraf voor verboden wapenbezit. Naar eigen zeggen had hij dat wapen aangeschaft omdat hij een conflict had met leden van de Antwerpse bende de Turtles en zich bedreigd voelde. In hetzelfde jaar was Zohrie ook betrokken bij een schietpartij bij nachtclub Roxy in Antwerpen.

Baas

In 2014 was Zohrie nog baas van de uitsmijters van The Villa. Door wangedrag werd hij ontslagen. Zondag 10 juli meldde hij zich met enkele andere mannen bij de deur van nachtclub volgens De Gazet van Antwerpen. De nieuwe portiers hielden hem echter tegen. Daarop ontstond een vechtpartij, waarbij de 48-jarige Nederlandse hoofdportier enkele malen in zijn lichaam werd gestoken.

Managers

De managers van The Villa verklaarden dat Ilyas Z. het eigenlijk op hen had gemunt, omdat hij nog een rekening te vereffenen zou hebben nadat zij een ander beveiligingsbedrijf hadden ingehuurd, aldus De Gazet van Antwerpen.

Sinds de steekpartij is Zohrie voortvluchtig. Volgens de politie is hij mogelijk in het bezit van een vuurwapen.