Uitslag Misdaadquiz 2017

De punten zijn geteld en loting heeft bepaald wie de prijswinnaar is. De uitslag van de misdaadquiz die we afgelopen kerst publiceerden is binnen. We hadden een record aantal deelnemers, 862 mensen deden mee. Die zagen voor het eerst onmiddellijk hun score na deelname.

Twintig pittige vragen stelden we over de misdaad in 2017. Onder andere over de domste criminelen van Nederland, een No Surrender-lid in korte broek en een vraag over de man die bijna altijd in onze misdaadquiz opduikt: Bram Moszkowicz.

Scoreboard

Er waren 67 mensen die alle 20 vragen goed beantwoordden. Dat is een hele prestatie, want gemiddeld hadden deelnemers 10,62 vragen goed. Voor de statistici onder ons, de mediaan bedroeg 10 juiste antwoorden. Hieronder een plaatje met de volledige punten-distributie.

De moeilijkste vraag was die over de vluchtauto, die bij de liquidatie van Farid Souhali werd gebruikt. Slechts 28% wist dat het een Renault Clio betrof. Ook Bram Moszkowicz bleek een breinbreker. De vraag over hem werd door 61% van de deelnemers fout beantwoord. Kennelijk was het onze lezers ontgaan dat hij zich tegenwoordig juridisch adviseur noemt en werkt op het kantoor van zijn vriendin Nienke Hoogervorst. Kijkers naar het tv-programma ‘5 jaar later’ hoorden hem hier gisteravond trouwens vrij uitgebreid over praten.

Winnaar

And the winner is: snoesje19. Hij of zij krijgt via email bericht en ontvangt het boek Kokkie over misdaadblogger Martin Kok. U kunt trouwens nog steeds meedoen met de quiz, alleen dingt u niet meer mee naar de prijs. U krijgt wel meteen uw persoonlijke score te zien. Bedankt voor uw enthousiaste deelname en tot volgend jaar !