Uitspraak zaak tattookillers verdaagd

Er komt vandaag geen vonnis in de zaak van de tattookillers, heeft de rechtbank in Rotterdam besloten. Een aantal getuigen moet last minute opnieuw worden gehoord. De getuigen hadden belastend verklaard, maar de verdediging had daar grote vraagtekens bij. Het Openbaar Ministerie had levenslang geeist tegen de broers Cor en Brian P. en Henk en Evert S.

De vier mannen worden ervan verdacht in maart 2009 Onno Kuut (30) te hebben hebben mishandeld en vermoord. Brian (31) en Cor P. (35), Henk S. (44) en Evert S. (38) kregen bekendheid doordat ze een grote tattoo met Chinese karakters op hun rug dragen. Overigens dezelfde tattoo die slachtoffer Kuut op zijn rug had.

Leiderdorp

Slachtoffer en verdachten kenden elkaar en vormden volgens justitie een criminele groep. Het Openbaar Ministerie denkt dat Kuut is vermoord omdat hij eerder in 2009 bij Leiderdorp Boneka Belserang en Yassin Chakor om het leven zou hebben gebracht. Het was niet de bedoeling zijn geweest om ook Belserang te doden. De dood van Kuut zou een compensatie zijn geweest. Ook vermoeden de officieren van justitie dat met het doden en laten verdwijnen van Kuut een potentiële getuige uit de weg werd geruimd.

Het OM ziet en tweede motief in de ruzie die Kuut had met zijn jeugdvriend (en Saturadah-oprichter) Michel B.. Na de Kerst van 2008 kreeg hij ruzie met B., die hem er onder van betichtte tienduizenden euro’s te hebben gestolen. Kuut zou de tattoo-verdachten hebben gevraagd B. te helpen liquideren, maar dat zou zijn omgedraaid.

Telefoons

Onno Kuut

De broers P. zijn door de rechtbank eerder op vrije voeten gesteld omdat de zaak al lang loopt en het bewijs niet overhoudt. Er zijn elektronische sporen van telefoons en track-and-trace-gegevens van huurauto’s. Die plaatsen sommige verdachten zowel bij de plaats delict in Hoek van Holland als bij een gracht in Schiedam waar spullen van Kuut in het water zijn gegooid.

De verdachten hebben voornamelijk gezwegen. Henk S. heeft ontkend in die periode in Hoek van Holland te zijn geweest.

Eerdere berichten:

Proces Kuut opgehouden, twee verdachten op vrije voeten

Onno Kuut wilde altijd al een gangster worden (VIDEO)

Nieuwe getuige tegen Michel B. in moordzaak (UPDATE)

‘Michel B. verantwoordelijk voor moord Onno Kuut’ (UPDATE)